Videomarkedsføring og engasjement

Videomarkedsføring og engasjement henger tett sammen. Dersom du utelukkende benytter deg av tekst under markedsføring, kan budskapet fort bli tungt å bearbeide for mottakeren. Benytter du deg derimot av animasjonsfilmer som en del av markedsføringen, kan du nesten være sikker på at målgruppen blir engasjert!

billetter internett

Slik henger videomarkedsføring og engasjement sammen

Mennesker lar seg ofte engasjere så snart noe fanger oppmerksomheten deres. Å fange oppmerksomheten med kun tekst er i mange tilfeller mulig, men det er som regel enda mer effektivt med bevegelige bilder og animasjoner. Se for deg at du er i skogen: Er det størst sjanse for at du legger merke til en fugl som står i ro, eller en som seiler av gårde?

Animasjonsvideoer er mer enn bare bevegelse. Du kan velge mellom ulike stiler, farger og lydspor til videoen. Dette gjør det mulig å fange oppmerksomheten til mottakerne, samtidig som du får mulighet til å formidle ditt budskap på en relevant måte.

En annen ting er budskap og formidlingsevne. Det spiller ingen rolle hvor fine tegningene er, om ikke videoen har et vel utformet innhold. Derfor legger vi stor vekt på forenkling og forbedring av budskap.

Enten budskapet ditt er komplisert eller enkelt, er det ikke tvil om at videomarkedsføring og engasjement henger sammen.

Animasjonsvideoer har flere bruksområder

Lurer du på hvilke områder videomarkedsføring kan hjelpe deg å formidle et budskap? Dersom du har behov for å engasjere kundene dine i bedriftens nettbutikk, kan en animasjonsvideo benyttes som et forklarende verktøy. En video kan for eksempel brukes for å forklare hvordan et produkt fungerer.

Videomarkedsføring er også aktuelt når du skal lage annonser. En annonse vil ofte engasjere kunden i høyere grad enn kun tekst eller bilder alene. For eksempel for å skape engasjement blant mottakerne i en Facebook-annonse, LinkedIn-annonse eller lignende!

En stor fordel ved å benytte videomarkedsføring i sosiale medier, er at videoene spilles automatisk av etter at forbrukerne først har sett én video.

Bruksområder utenfor direkte markedsføring

Ikke tro at videomarkedsføring begrenser seg til annonser eller nettsiden din. Du kan også dra nytte av animasjonsvideoer når du skal holde foredrag – også i digitale møter og webinarer! En animasjonsvideo er også nyttig å ha rullende i bakgrunnen på fysiske skjermer i deres lokaler, eller dersom du driver med markedsføring via stands.

Videoer gjør at du enklere kan forklare mottakerne hvordan løsninger, idéer og konsepter fungerer. Videomarkedsføring kan med andre ord være gull verdt under et foredrag for interessenter.

Hvis bedriften din har en holdningskampanje, vil en animasjonsfilm sørge for at budskapet enklere når fram til mottakeren. Videomarkedsføring og engasjement henger tett sammen også på dette området, og du øker dermed sjansen for å påvirke mottakeren med ditt budskap.

Visste du dessuten at videomarkedsføring er svært nyttig dersom du skal sende ut nyhetsbrev og e-poster til kunder? Du kan faktisk øke klikkraten med hele 300 % dersom du inkluderer en video i markedsføringsmateriell på e-post!

Videomarkedsføring skaper engasjement

Dersom du ønsker å se med egne øyne hvordan videomarkedsføring og engasjement henger sammen, anbefaler vi å ta kontakt for en uforpliktende prat.

Benytt kontaktskjema, eller nå oss på telefon, sosiale medier eller chat. Vi sørger for å skreddersy videoen til ditt formål og din målgruppe!

Ønsker du en uforpliktende prat?

Dersom du har behov for et selvgående og profesjonelt animasjonsstudio , oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss. Vi kan da sende deg en uforpliktende prisantydning.

Vi diskuterer gjerne idéer og muligheter - helt uforpliktende: klikk her for å finne tid.

Vår kompetanse hjelper deg og din bedrift med å bli sett!

Ønsker du å høre mer om dette prosjektet?

Vi ønsker å skape en åpen dialog!
Trykk på knappen for å booke et kort webmøte.