Vårt prosjektstyringsverktøy – Krock.io!

I dag vil jeg gi deg en titt bak kulissene hos Webarbeider AS.
 
Arbeidsdagen vår består av å løse kreative utfordringer, med vekt på god formidling. Dette er en prosess som involverer flere steg, og hver av de stegene har sine egenskaper som må følges opp, og redigeres, ved behov.
 
Det å sjonglere prosjekter for helt forskjellige kunder og all kommunikasjon som følger med er derimot ingen enkel utfordring. Heldigvis er det et godt svar på den utfordringen, og svaret er Krock.io.
webarbeider-vart-prosjektstyringsverktoy-krock

Les om hvordan vi hjalp Optiker Kolstad med forklarende animasjonsfilm her.

Det sies at et godt verktøy gjør halve jobben. Når vi så oss rundt etter et verktøy som kunne tilpasses vårt bruk, skilte Krock.io seg ut - blant annet ved å være intuitivt, noe som er viktig for å gjøre det enkelt for våre kunder å bruke det. Det vi så etter var et verktøy som kunne:
 • forenkle vår arbeidsflyt
 • gi oss mulighet til å samle alt materiell og informasjon for prosjekter
 • la oss kommunisere internt og med våre kunder
 • være mulig med kommentarer og tilbakemeldinger direkte på video og illustrasjoner
 • være designet for medieproduksjon slik at vi kan vise arbeidet vårt der
 • og ikke minst, være enkelt for våre kunder å bruke!
 
Krock har oppfylt alle disse behovene og mer! La oss se hvordan det fungerer.
Tilpasset prosjekt-pipeline for et av våre prosjekter
Trinn: Manus
 
Her laster vi opp utkast og versjoner av manus til animasjonsfilmen. Vi slipper å sende tekstdokumenter frem og tilbake på mail og holde styr på et virrvarr av versjoner og endringer. Ved å samle alt i ett trinn i Krock kan kunde gi kommentarer og tilbakemeldinger, og vi kan enkelt huke av kommentaren som "done" når den er tatt hensyn til. Vi laster videre opp nye versjoner ved behov. Alt ligger åpent og tilgjengelig i systemtem for alle parter.
 
 
Trinn: Design
 
Vi oppretter enkelt et nytt trinn i prosjektet og legger inn våre 3 ulike designforslag som illustrasjoner i prosjektet. Kunde får automatisk beskjed på epost så fort vi trykker på "send for review". De følger lenken i eposten og kan godkjenne forslaget de liker best.
Easy peasy lemon squeezy!
Trinn: Storyboard
 
Storyboardet er vanligvis det siste man setter sammen før man animerer og viser animasjonsfilmen i stillbilder med tilhørende del av manus/fortellerstemme.
 
Her kan man enkelt laste inn illustrasjonene og disse kommer i riktig rekkefølge hver gang. Når de er inn kan man enkelt legge til kolonner for kamerainformasjon, lydbeskrivelser og mer. Man kan enkelt bytte størrelse på radene og kolonnene eller endre visning mellom kolonne og rutenett.
Kommentarfunksjon
 
Kommentarfunksjonen er genialt enkel! Den sørger for at all kommunikasjon er samlet og oversiktlig. Du huker av med "done" på utførte tilbakemeldinger og kan se kommentarer på filterfunksjon etter hva som er utført eller ikke. Temmelig greit!
 
 • Tildel kommentarer til lagkameratene dine ved å "@" personens navn
 • legg til kommentarer på mediefiler ved å bare trykke på stedet du vil markere (denne funksjonen er spesielt nyttig i videoen - hver kommentar du kommer til vil gjenspeiles i tidsstemplet)
 • du kan velge om kommentaren bare skal være synlig for klienten eller teamet ditt
 • få e-postvarsler når noen nevner deg eller legger til nye tilbakemeldinger, slik at du ikke går glipp av noe
Gjennomgang og godkjenning
 
Uten Krock blir kommunikasjonen rotete. Alternativet er tonnevis av e-postmeldinger som flyr frem og tilbake hvor alle prøver desperat å henge med på hva som er siste og gjeldende versjon. og ikke minst hvor det du ber om å endre, skal endres!
 
Nå er gjennomgangsprosessen klar og grei både for våre kunder og oss. Når den siste versjonen er klar, og vi ber om en gjennomgang fra klienten vår, må de bare trykke på Godkjenn eller Avvis-knappen og dele tilbakemeldingen ved hjelp av kommentarfunksjonen.
Dashboard
 
Dashbordet er detaljert. Det inkluderer:
 • kalenderoversikt over alle dine prosjekter
 • sporingsevne for alle oppgavene
 • start- og sluttdatoer for hvert trinn
 • fremdriftsoversikt for hver oppgave
 

Det er svært praktisk å ha en enkel oversikt over alt arbeidet sitt på ett sted, med rask tilgang til alle oppgaver. I oversikten kan man se sporing på trinnene som viser om og når en kunde har sett på trinnet du har sendt for godkjenning. Slik kan du bedre styre prosjektene og vennlig minne din klient på å ta en titt for godkjenning.

 

Brukervennlig grensesnitt
 
Kundene våre får tilgang til Krock-prosjektet med en gang , slik at de kan følge med på hele leveransen. Vi får stadig tilbakemeldinger på at verktøyet er enkelt å bruke og bidrar til en trygg og god leveranse. At tjenesten er så enkel som mulig er naturligvis veldig viktig da vi forstår at våre kunder ikke har tid eller nytte av å sette seg inn i komplekse brukergrensesnitt.
 
Jeg må også gi Krock en anstendig stilkarakter i design. Jeg antar at enhver kreativ profesjonell setter pris på en plattform som, der de presenterer prosjektene for sine kunder, har et minimalistisk, men iøynefallende grensesnitt.
 
Alt i alt har vår erfaring med Krock vært utmerket. Det har hjulpet oss å
 • unngå kommunikasjonsfeil og tapte meldinger
 • spare tid
 • gi kundene våre åpenhet i arbeidsprosessen
 • gi dem kontroll og forutsigbarhet om hvordan deres endelige prosjekt vil se ut
 • lette arbeidsflyten vår og gjøre levering av prosjektene raskere
 
 
Hvis du ønsker å bytte til et mer smidig prosjektledelsesverktøy som vil skape uanstrengt kommunikasjon med kundene dine, bør du vurdere Krock.io uten tvil!
 
Du kan også prøve Krock.io gratis: deres 2-ukers gratis prøveperiode inkluderer alle de ubegrensede funksjonene til et betalt abonnement.
 
Prøv Krock gratis her: https://app.krock.io/register

Ønsker du å ta en samtale med oss?

Vi ønsker å prate med deg!
Trykk på knappen for å booke et kort webmøte.