Småtjenester – en app forklart med animasjonsvideo

Driver du et firma som selger tjenester til forbrukere – for eksempel i form av småjobber og mindre oppdrag? Dersom du ønsker å belyse alle fordelene og smarte funksjoner ved tjenesten din, kan det være utfordrende å formidle alt i en vanlig annonsetekst.

Har du for eksempel en app der forbrukeren kan bestille tjenester, bør det formidles at appen er enkel i bruk, samt at tjenesten kan gjøre livet til forbrukeren enklere.

Det var nettopp dette Småtjenester ønsket å oppnå med animasjonsfilm. Hvordan hjalp vi tjenesten å formidle all relevant informasjon på en enkel og effektiv måte?

Vi starter med tre forskjellige designforslag, basert på ønsker fra kunden. Vi ble enige om å legge til en ekstra variant. Valgt design legger et tydelig designmessig grunnlag for animasjonsfilmen.

Webarbeider formidler budskapet ditt

Ved å lage animasjonsvideoer, sørger vi for at budskapet ditt belyses på en engasjerende og tydelig måte. En annonsetekst er ofte lett å ignorere, mens en animasjonsvideo kan fange oppmerksomheten til mottakeren på effektivt vis.

Dette sa Simen Hennum i Småtjenester App AS om oss:

"Vi er svært godt fornøyde med Webarbeider AS gjennom hele prosessen og er glade for resultatet! Småtjenester App AS hadde behov for en animert video der vår tjeneste ble enkelt forklart og fremvist, på en humoristisk måte. Etter en lengre runde der vi vurderte ulike tilbydere landet vi til slutt på Martin Alternes og hans team. Dette fordi de kunne vise til tidligere prosjekter som tiltalte oss, gode, tidligere referanser og fordi de gav oss tro på sin faglige lidenskap og «drive» som relativt nyetablerte.

Da vi har vært usikre på akkurat hva vi ønsket oss av resultat i begynnelsen har det vært en stor styrke i tydelig, rådgivende og tilgjengelig prosjektledelse fra Martin. Han har sørget for at prosjektet har blitt drevet fremover og at innhold er avsjekket med våre ønsker og tilbakemeldinger. Tusen takk til Webarbeider AS for deres engasjement, faglige dyktighet og fleksibilitet i vårt prosjekt. Vi er et skritt nærmere vår drøm på bakgrunn av deres innsats og vil derfor stille som referanse for andre som ønsker å gå videre med sitt prosjekt!"

- Tonnevis med takk, Simen! 🥳 🤝 😎

Play Video

Videoen vi gjorde for Småtjenester formidler fordeler ved bruk av appen på en underholdende og lettfattelig måte.

Slik hjalp vi småtjenester

Småtjenester er en app som lar forbrukere legge ut små oppdrag de trenger hjelp med. Dette kan for eksempel være oppdrag som snømåking, gressklipping, små byggeprosjekter eller flyttehjelp.

Brukeren av appen kan enkelt legge ut oppdrag. Man trenger bare å finne frem mobilen, oppgi en beskrivelse av oppdraget og eventuelt legge ved et bilde av det som trengs hjelp med. I tillegg oppgir man en dato for når tjenesten skal utføres, og hva oppdraget betaler.

Dette gir forbrukeren fordeler i form av tidsbesparelse og en enklere hverdag. Poenget er at man kan la andre ta seg av tunge og kjedelige arbeidsoppgaver man ikke kan eller vil utføre på egen hånd.

Budskapet pakkes inn i en underholdende video

For å belyse alle fordelene forbrukeren får ved å ta i bruk Småtjenester, laget vi en fargerik video med et humoristisk bakteppe. Dette mener vi kan bidra til at seeren får et positivt inntrykk av tjenestens formål – og det blir lettere å kjenne seg igjen.

Innledningsvis blir seeren introdusert for Petter Pettersen – en helt vanlig mann som liker å utsette tungvinte (og mindre tungvinte) gjøremål.

Deretter introduseres vi for den nesevise og flittige naboen som klipper hekken, og spør Pettersen om han ikke skal få ting gjort nå som kona er på ferie. Petter responderer ved å finne frem mobilen og appen Småtjenester.

Han legger inn oppdraget, tar noen bilder og oppgir dato og pris. Det neste seeren blir introdusert for, er at kona til Pettersen kommer hjem til et strøkent hus. Taket er fikset, hunden er klippet og huset er malt. Pettersen smiler fornøyd, mens naboen svetter.

Her ser vi noen av tegningene brukt i storyboardet. Det er gjort endringer fra dette til den endelige filmen, men vi får her et tydelig innblikk i hvordan det ferdige resulatet vil bli.

Designforslag

Animasjonsfilmen vi laget for Småtjenester beviser at en omfattende tjeneste kan formidles på en morsom og tydelig måte. Seeren er ikke i tvil om hvilke fordeler tjenesten gir.

Dersom bedriften din tilbyr større eller mindre tjenester, kan vi hjelpe deg med å få frem budskapet på en effektiv måte. Kontakt oss i dag for mer informasjon!

Er du fan av "verdens beste animasjonsstudio"?

Lik oss gjerne på Facebook, Linkedin og Instagram 🥰

90cb94_92c8c7611f0e49f9a86971ec0c9fd049_mv2

Ønsker du å høre mer om dette prosjektet?

Vi ønsker å skape en åpen dialog!
Trykk på knappen for å booke et kort webmøte.