Slik gjorde vi Crayons online konferanse mer engasjerende med animasjoner!

Animasjoner kan i mange tilfeller løfte en ordinær video til et nytt nivå. Et godt eksempel på hvor dette gjør seg gjeldende er online konferanser, webinar og lignende. Uten visuelt "krydder" kan disse fort bli monotone og visuelt sett noe «kjedelig». Dette er kanskje spesielt viktig å tenke på ved langvarige konferanser eller foredrag som holdes digitalt.

Da Crayon hadde sin online konferanse på nesten tre timer, sørget vi med enkle grep for å gjøre konferansen visuelt spennende og enda mer engasjerende.

Stillbilde fra åpningsvignetten. I midten ser vi programleder Arne Bergersen.

Animasjoner sikret en video med proft uttrykk

Hvert år gjennomfører Crayon sin årlige konferanse: Crayon Remote, som i år var en live streamet online konferanse som varte i 2 timer og 42 minutter. Temaet var #cybersikkerhet, og konferansen ble spilt inn og streamet hos våre dyktige venner i Startup Norway.

Hele konferansen kan du se her:

https://www.crayon.com/no/Aktuelt/arrangementer/crayon-remote-2021/opptak/

 

Konferansen i seg selv er informativ, og med gjester fra Stortinget, NHO, NRK, NSM, Statkraft, IKT-Norge og Microsoft i tillegg til sine egne fageksperter er det liten tvil om at kompetansen er relevant, interessant og skyhøy. Men dette til tross følte Crayon at konferansen manglet en siste finish. Vi i Webarbeider lagde åpningsvignett, faktavideo, rulletekst, supring og animert materiell som sørget for at videoen fikk et enda mer forseggjort og profesjonelt uttrykk. La oss se nærmere på noen av de ulike animasjonene!

Vignett | Introduksjon til konferansen 

En vignett kan beskrives som en introduksjonssekvens i et program, og gir seeren følelsen av å se på en skikkelig TV-produksjon.

Vignetten vi laget for Crayon Remote viser programleder Arne Bergersen susende på sin Harley Davidson. Den har et fengende lydspor og animasjoner som er relevante for konferansens tema – cybersikkerhet.

Play Video

Nedtelling | Timers 

Før en konferanse eller live stream starter, er det ofte noen minutters ventetid. I denne perioden er det gjerne ingen som prater, mens man venter på at seerne skal koble seg opp.

Det er da svært praktisk å vise en nedtelling med en timer, slik at seerne vet hvor lenge det er til konferansen starter. Vi laget en praktisk timer for Crayon Remote sin konferanse, med nedtelling som varte i ti og fem minutter.

Play Video

Navnebannere | Oversikt over hvem som snakker 

Navnebannere (supring) er nyttige å ha i videoer av intervjuer, foredrag og lignende, da de gir seeren oversikt over hvem som prater og hvilken rolle vedkommende har.

Vi sørget for å legge inn oversiktlige navnebannere som ble vist i noen sekunder hver gang en ny person prater i klippet. Dette ser ikke bare proft ut, det gjør også videoen mer brukervennlig. Her kan man også vise epostadresser, telefonnummer og andre ting som kan bidra til å konvertere i form av kontakt med publikum, etc.

Play Video

Den svarte bakgrunnen fremstår gjennomsiktig i selve produksjonen.

Programbannere | Oversikt over innhold

Crayon Remote gikk gjennom flere spennende temaer i konferansen sin. For å gi seerne best mulig oversikt, la vi inn noen praktiske programbannere (en annen form for supring).

Programbannerne viste påbegynt tema/avsnitt, opplyste om kommende tema, samt annen nyttig informasjon som kan være relevant for seerne, og gir videoen et proft uttrykk.

Overganger | Transitions i video

Når man skal lage en video er det også greit å sørge for at overgangene markeres godt nok. Dette gir seeren en tydelig indikasjon på at det nå skal snakkes om et nytt tema – eller lignende.

Vi animerte stilrene overganger i videoen, slik at konferansen fikk et gjennomført og oversiktlig preg.

Den svarte bakgrunnen fremstår gjennomsiktig i selve produksjonen. Overganger bidrar til naturlig oppdeling av innholdet.

Rulletekst | End credits

Hva er vel proffere enn en god rulletekst!? Vi sørget også for at konferansen Crayon Remote fikk end credits der navnene til alle deltakerne i konferansen ble listet opp.

Vi fikk også lagt inn en takk til samarbeidspartnere og andre relevante parter som bidro med å lage konferansen (blant annet oss selv 🤠 ).

Faktavideo | Animasjonsfilm

I forbindelse med årets konferanse og temaet #cybersikkerhet lagde vi en animasjonsfilm/faktafilm. I videoen deler Crayon fakta rundt cybersikkerhet/-kriminalitet.

I animasjonsfilmen skapte vi visuelle referanser til hvert enkelt punkt, for å underbygge budskapet, i tillegg til å holde en høy kvalitet på produksjonen.

Play Video

Trenger du hjelp med animasjoner til en video?

Animasjoner kan være så mangt, og inkluderer alt fra vignett og supring, til rulletekst og nedtelling.

Uansett hvilke animerte virkemidler du har behov for, kan vi hjelpe deg. Kontakt oss for en hyggelig prat!

Ønsker du å høre mer om dette prosjektet?

Vi ønsker å skape en åpen dialog!
Trykk på knappen for å booke et kort webmøte eller skjemaet nedenfor.