Birger N. Haug – Informasjonsvideo

Birger N. Haug AS er Norges største Nissan- og Subaru-forhandler, og har drevet sin virksomhet siden 1947. De startet opp som et verksted på Bislett, men har utviklet seg raskt. I dag er Birger N. Haug også forhandler av Hyundai, MG, Suzuki, Isuzu og Maxus. De har avdelinger i både Oslo, Asker, Bærum, Lillestrøm, Follo, Buskerud, Gardermoen og Røyken.

Som en av gigantene innen norsk bilforhandling, hadde Birger N. Haug et ønske om å skape en effektiv animasjonsvideo som kunne vise publikum at de kan hjelpe sine kunder med alt til bilen. Det oppdraget fikk vi i Webarbeider.

90cb94_960a0d20310440e4b577155682339c21_mv2
Icons-04

Trenger du bistand til animasjonsfilm?

Vi hjelper deg raskt og effektivt, uansett hvor i landet du bor, eller hva du har behov for! Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat, enten per telefon eller på nett.

Problemstillingen til Birger N. Haug

Å skape engasjerende og forklarende innhold som enkelt kan vise frem hva en bedrift kan hjelpe til med, er ikke alltid like enkelt. I dag har de færreste konsentrasjon nok til å lese seg gjennom side på side med forklaringer, som ofte også kan bli for tekniske – spesielt når det kommer til tjenester for kjøretøy. I tillegg er det ikke alltid kunden tenker på å oppsøke informasjonen, selv om det kan være av deres interesse.

Birger N. Haug ønsket seg en morsom og informativ animasjonsvideo, som kunne få frem mye på kort tid. På under tre minutter ville de gjerne ha frem informasjon om:

 • Service, vedlikehold og EU-kontroll
 • Kvikkservice
 • Bilutleie
 • Tilbehør til bil
 • Reparasjon, kalibrering og bytte av bilglass
 • Dekk og felger
 • Dekkhotell
 • Småskader
 • Større skader
 • Bilpleie
 • Venterom med gratis wifi, kaffe og aviser
 • Bestilling av verkstedtime
 • Registrering av skade
 • Prøvekjøring
 • Hvordan man kan finne nærmeste avdeling
 • Kontaktinformasjon

Hva ble løsningen?

Med så mye informasjon på så kort tid, valgte vi i Webarbeider å satse på en animasjonsfilm på rett under 2,5 minutter. For oss var det viktig å få frem kvaliteten på animasjonen, og skape sømløse overganger, samtidig som informasjonen ble tydelig og klar. Vi brukte god tid på lydarbeidet, valgte en passende fortellerstemme og passet på at blokken ble ren og fremhevet på rett måte. Vi passet naturligvis også på å bruke bedriftens farger og fonter.

Når mye info skal formidles er det viktig å holde de omkringliggende elementene enkle, og passe på at alt klaffer og står i stil. Vi ble også enige med BNH om å skape den digitale medarbeideren Birger, som en forteller gjennom animasjonen. Vi gav ham en hyggelig og imøtekommende personlighet, god fortellerstemme, og vektla det han fortale med tilhørende animasjoner som illustrerte hvilke tjenester som ble nevnt.

Birger N. Haug bruker Birger til daglig på alt fra i displayet på kaffemaskiner, i brosjyrer, på plakater og mye mer.

Uttrykket og designet er lekent, enkelt og fargerikt og med utgangspunkt i bedriftens profilmanual, slik at man lettere kan holde på seerens konsentrasjon. Det skjer noe hele veien, uten at det virker forstyrrende.

Hvordan ble resultatet?

Resultatet av samarbeidet ble en enkelt animasjonsfilm på rett over 2 minutter. Her ser du avataren Birger animert som en imøtekommende karakter, med en god voiceover som får frem alt du trenger å vite om hva Birger N. Haug AS kan tilby deg og ditt kjøretøy.

I bakgrunnen ser man en Nissan Leaf, som går gjennom alle tjenestene Birger snakker om, og mot slutten av videoen kommer det klart og tydelig frem hvordan man kan komme i kontakt med Birger N. Haug. På en enkel og effektiv måte har Birger N. Haug fått utviklet en informasjonsformidlende reklamesnutt som både er underholdende og lett å følge med på.

Videoen bruker de på skjermer i sine lokaler, i egne kanaler og hvor ellers de ønsker.

Play Video

Hjelp til animasjonsvideo?

Synes du animasjonsfilmen for Birger N. Haug gjør en god jobb? Kunne du tenkt deg noe lignende? Vi i Webarbeider Animasjoner hjelper deg gjerne. Uansett hva du jobber med, hvilken type animasjon du ønsker deg og hvilken stil du helst vil ha – kan vi stille opp og ta på oss oppdraget i en fei.

Animering har blitt mer og mer populært som kommunikasjonsmiddel. Man holder interessen til seeren enklere, og på den måten får du frem budskapet på en effektiv måte som sparer deg og dine kunder for mye tid.

Har du lyst til å se flere av våre utførte prosjekter, eller kanskje du bare vil ta en uforpliktende prat med oss? Ta kontakt da vel! Vi gleder oss til å høre fra deg.

90cb94_92c8c7611f0e49f9a86971ec0c9fd049_mv2

Ønsker du å høre mer om dette prosjektet?

Vi ønsker å skape en åpen dialog!
Trykk på knappen for å booke et kort webmøte.