Hvorfor animasjonsfilm?

En animasjonsfilm er nyttig for alle bedrifter som ønsker å effektivisere kommunikasjonen med forbrukerne. Det finnes en rekke gode grunner til å benytte seg av en animasjonsfilm, og dette handler ikke bare om stor grad av anvendelighet.

Dette handler for eksempel også om søkemotoroptimalisering (SEO) og konvertering. Vi skal nå se nærmere på noen av fordelene du vil kunne se frem til dersom du benytter deg av en animasjonsfilm!

Besøkende bruker i snitt 2,6 ganger mer tid på nettsider med video-innhold. Dette 50-dobler(!) sjansen for å havne øverst på Google.

Økt konverteringsrate

Ønsker du å kontrollere hvor kunden retter sitt fokus, enten det er på en landingsside, i e-poster eller annonser? Da er en animasjonsvideo et nyttig redskap. Med en animasjonsvideo kan du bidra til å rette kundens fokus i én retning, istedenfor at vedkommende bryr seg om unødvendige detaljer som ikke er relevant for budskapet ditt.

Dersom bedriften din tar i bruk en animasjonsvideo i markedsføringsmaterialet sitt, vil dette kunne øke klikkraten på nettsiden med hele 27 %. I tillegg kan en video bidra til flere konverteringer. Dette defineres som potensielle kunder som blir om til faktiske kunder. Her snakker vi om en økning på opptil 34 %.

Video gjør området for oppmerksomhet betydelig mindre og gir deg kontroll over kundens fokus.

Dersom du har en video på landingssiden din, kan dette bidra til å øke konverteringsraten med så mye som 80 %. Når det er snakk om e-postmarkedsføring, kan du se frem til en økning på 300 % i det som kalles klikkrate (hvor mange som klikker på lenken i e-post).

Det er dessuten verdt å merke seg at 81 % i snitt av forbrukerne lar seg overbevise lettere dersom en animasjonsfilm kan forklare dem hvordan varer og tjenester fungerer. Det er nemlig ofte lettere å ta til seg informasjon når budskapet presenteres i videoformat.

HMS

Bruksområder

En annen god grunn til å benytte seg av en animasjonsfilm (eller flere) i markedsføringen sin, er at det er svært anvendelig. Det finnes en rekke bruksområder der en animasjonsfilm kan hjelpe deg med å tydeliggjøre budskapet ditt, som blant annet:

  • Bedriftens hjemmeside (du kan for eksempel ønske kunder velkommen med en video, og forklare dem hvilke tjenester/produkter som tilbys)
  • Videopresentasjoner av varer og tjenester i en nettbutikk
  • E-poster (for eksempel i form av nyhetsbrev eller e-poster til enkeltkunder)
  • FAQ-side: Gjør «spørsmål- og svar»-siden din mer tydelig med forklarende videoer. Her kan du for eksempel vise kunden hvordan registrering av ny brukerkonto gjennomføres.
  • Content marketing: En animasjonsfilm er ypperlig som innhold for content marketing. By på spennende innhold som engasjerer mottakerne dine på en effektiv måte.
  • Foredrag og presentasjoner: En animasjonsvideo kan benyttes som del av presentasjoner og foredrag, og bidrar til å forklare mottakerne ting på en enkel måte.
  • Holdningskampanjer: Benytt gjerne en animasjonsvideo dersom du skal ha en holdningskampanje. Dette øker sannsynligheten for at du faktisk greier å påvirke mottakeren i den retningen du ønsker.
  • E-læring: En animasjonsfilm er ypperlig når du har behov for å lære bort kunnskap til elever eller ansatte.

Animasjonsfilm for SEO

En animasjonsfilm er et nyttig verktøy dersom du ønsker å søkemotoroptimalisere nettsiden til bedriften. Det finnes flere grunner til dette. Visste du for eksempel at potensielle kunder som stikker innom en nettside i snitt bruker 2,6 ganger mer tid på nettsider med video-innhold?

I tillegg vil en animasjonsvideo øke sannsynligheten for høy ranking i søkemotorer som Google, med hele 50 ganger! Det er dessuten verdt å merke seg at dersom du deler en animasjonsvideo i innleggene dine på sosiale medier som Facebook, vil dette deles 1 200 % hyppigere enn innlegg uten videoer. Forbrukerne lar seg nemlig engasjere mer av videoer.

Vi pleier å si at teknologi favoriserer levende bilder, slik som en animasjonsvideo. Favoriseringen innebærer at flere plattformer bruker auto-avspilling og setter automatisk videoer i kø. Bedrifter som har digitale plattformer som en del av sin markedsføringsstrategi, absolutt bør vurdere å bruke video.

90cb94_87e8e3de253847eebcc646bd0b5ccf7d_mv2

Bedre kommunikasjon venter

I det store og det hele handler det om å kommunisere mer effektivt med målgruppen. Bevegelig innhold, som videoklipp, øker sjansen for at forbrukerne i det hele tatt legger merke til budskapet ditt.

På en nettside med mye statisk innhold, som for eksempel stillbilder og ren tekst, kan en video være et effektivt blikkfang. Du bør derfor bruke en animasjonsfilm når du har behov for å fange mottakernes oppmerksomhet.

Kontakt oss for mer informasjon!

Webarbeider hjelper deg gjerne med å lage en spennende animasjonsvideo som er skreddersydd for kundeprofilen din. Vi sørger for at videoen treffer målgruppen med ditt budskap, enten det handler om å promotere et produkt eller oppfordre til andre handlinger.

Kontakt oss i dag via e-post, Facebook, Linkedin, Instagram, telefon eller chat. Vi er tilgjengelige for spørsmål, og sender deg gjerne et uforpliktende prisanslag!

90cb94_87e8e3de253847eebcc646bd0b5ccf7d_mv2

Ønsker du å starte en samtale med oss?

Vi ønsker å høre fra deg!
Trykk på knappen for å booke et kort webmøte.

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å publisere en kommentar.